Reinigen, gronden, beschermen

We hebben allemaal een zekere aura van energie rondom ons. Energie is echter moeilijk grijpbaar en soms weet je niet goed hoe je jezelf kan beschermen tegen negatieve energie van anderen. Of hoe je je huis of veilige plek of zelfs je kinderen kan energetisch schoonmaken en beschermen. Om zo terug in je kracht te staan en je te kunnen ontspannen op jouw veilige plek.

Reinigen: jezelf energetisch schoonmaken van de energie van anderen of van plaatsen waar je bent geweest. Als ik het woord ‘energiezuiger’ gebruik, kan iedereen mij wel iemand zeggen waarvan zij voelen dat die persoon vermoeiend is, jouw energie zuigt. Of soms ben je ergens geweest en voel je je daarna zo moe. Daarom is het belangrijk om jezelf en je thuis regelmatig te reinigen.

Gronden: met je voeten op de grond, in contact met de aarde. Daarom zegt men ook 'aarden'. In het Hier en Nu staan en terug even tot jezelf komen. Zonder jezelf te verliezen in piekergedachten of angst. Sta weer in je kracht.

Beschermen: als je weet dat je in contact zal komen met andere mensen of je naar een drukke plek gaat, is het nuttig jezelf te beschermen tegen deze energie. Ook je huis beschermen tegen negativiteit is nuttig. Vergeet ook de werkplek niet, waar er enorm veel energieën van mensen en van computers aanwezig zijn.

Ik zet even op een rijtje op welke manieren je dit nu allemaal kan bereiken.

 

1. Kamerspray

Een makkelijke manier om een ruimte te reinigen en beschermen is door kamerspray te gebruiken.

Daarvoor heb je bijvoorbeeld de 'Clean Energy' spray van De Groene Linde. Zij hebben in hun assortiment ook een 'Salie' spray (energetisch reinigend) of de 'Palo Santo' spray (zuiverend en reinigend).

Heerlijke heilige sprays van Findhorn zijn de 'Sacred Space' spray om een ruimte te beschermen en vrede en harmonie te brengen. De 'Sacred Energy' spray gebruik je om de straling van computers en dergelijke te neutraliseren.

Om jezelf te aarden en in je kracht te staan kan je de kamerspray ‘Sacred Earth’ van Findhorn vernevelen in de ruimte.

 

2. Auraspray

Dit is een spray om jezelf én de ruimte rondom jou te reinigen en beschermen.

Mijn favoriet is de ‘Lapis Lazuli’ auraspray van Zephorium, die zowel geschikt is voor volwassenen als voor kinderen. Ik gebruik hem vaak door de dag als ik therapie aan het geven ben om mezelf wat te ontdoen van de negativiteit.

Je zou ook de ‘Bescherming’ spray van De Groene Linde kunnen kiezen om jezelf te beschermen tegen negatieve energie rondom jou.

Om te gronden is de ‘Ruby’ auraspray ideaal om met je voeten terug op de grond te komen en in je kracht te gaan staan. Ook de ‘Moeder Aarde’ auraspray van de Groene Linde helpt je hierbij.

 

3. Essentiële olie

Om in de aroma diffuser te verdampen, voor jezelf en de ruimte, kan je gebruik maken van een essentiële olie. Per 100 ml water in je diffuser druppel je een 10-tal druppels essentiële olie.

Als je geen stopcontact in de buurt hebt, of als je een kleine plek wilt bereiken (zoals je bureau), dan kan je zelf aan de slag. Kies een mooi potje en vul het met Himalayazout. Daarna kan je een paar druppels essentiële olie toevoegen. Afhankelijk van hoe groot het potje zout is kan je 3 tot 10 druppels toevoegen.

Een olieroller gebruik je rechtstreeks op de huid, op plaatsen waar je bloed stroomt en de olie snel kan opgenomen worden. Dit zijn bijvoorbeeld de zijkanten van de hals en de polsen.

Een body olie kan je over gans je lichaam of als douchegel gebruiken.

Er zijn een heel aantal oliën die je in deze thema’s kan gebruiken:

De ‘Moeder Aarde’ etherische olie van De Groene Linde zet je terug in je basis, waardoor je je ontspannen en veilig voelt.

De ‘Earth Harmony’ en ‘Rescue’ essentiële olie van Oshadhi zijn ook zeer krachtig en helpend om met je voeten op de grond te komen.

De body olie ‘Relax’ van Yogandha helpt je terug in alle rust in je lichaam te komen.

 

4. Smudge sticks

Een smudge stick dient om de negatieve energie letterlijk uit je huis te roken. Je steekt één kant van de stick in brand en met de rook die vrij komt, ga je doorheen je hele huis. Doe kamer per kamer en zorg dat je goed in de hoeken rookt. Vergeet zeker ook niet het toilet, de berging, de gang,… Laat de rook een half uur hangen en zet dan de ramen open.

Je hebt verschillende soorten smudge sticks. De basis is met witte salie, dit is zuiverend. Maar je hebt er ook met witte salie, aangevuld met het hout Palo Santo, of met rozenblaadjes of gele Roos.

 

5. Stenen

De Gouden Driehoek van edelstenen beschermt je huis tegen negatieve energie. Je hebt hiervoor 3 stenen nodig: Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Deze verspreid je over je huis in een driehoek. Bijvoorbeeld eentje in de salon, één in de keuken en een derde in een andere kamer, zodat ze een driehoek vormen.

Je kan hievoor zakstenen gebruiken, of engelstenen of engelvleugels, of zelfs een pyramide met edelstenen.

Donkere stenen zoals Labradoriet en Hematiet zijn ook zeer helpend om te aarden en in je kracht te staan. Hematiet beschermt bovendien tegen negatieve energie rondom jou. Zwarte Toermalijn werkt ook aardend en beschermend.

Bergkristal is een steen die bekend staat om zijn zuiverende werking.

Je kan de stenen bij jou dragen, of je kan ze verdampen via een essentiële olie of ze in een auraspray gebruiken. Daarvoor ontwikkelde De Groene Linde de ‘Bergkristal’ (zuiverend) en de ‘Labradoriet’ (bescherming en gronding) olie en spray. Ook de ‘Amber’ olie of spray zijn reinigend voor je fysieke en energetische lichaam. Ze maakten zelfs een spray en olie ‘De Gouden Driehoek’, die samengesteld is met de energie van de driehoekstenen hierboven beschreven.

 

6. Bloesemremedies

De helende kracht van planten in een pure bloesemremedie om je van binnenuit te helpen jezelf te beschermen en te laten zakken.

  • ‘Psychic protection’: Bescherm jezelf tegen negatieve energie. Beschermt tegen de zwaarte van de wereld rondom jou en tegen mensen die jouw energie (bewust of onbewust) stelen. Sta krachtig, veilig en positief.
  • ‘Energy Shield’: Neutraliseer de effecten van elektromagnetische stress. Beschermt tegen negatieve energie rondom jou, meer specifiek elektromagnetische energie, radiatie,... en ondersteunt bij onverklaarde angsten.
  • 'Rebalance': Kalmerend en verzachtend bij crisis. Eerste hulp spray die ondersteunt in crisis. De eerste die je gebruikt bij stress, shock, onverwachte gebeurtenissen om emotionele pijn en lijden te verzachten.

 

7. Thee

Wat dacht je van een tas thee om terug in je kracht te gaan staan? De Solaristea Basischakra – I Am, helpt je hierbij!

 

8. Kinderen

Voor kinderen zijn er heel wat aangepaste producten om hen te leren zichzelf te reinigen, aarden en beschermen.

De producten van Zephorium (olie, spray) en Findhorn (bloesemremedies, kamerspray) zijn zeker ook geschikt voor kinderen.

De Groene Linde maakte een hele kinderlijn, geschikt vanaf 4 jaar. Deze zijn verkrijgbaar in auraspray, essentiële olie en olieroller.

  • Een testzakje ‘Reinigen, gronden, beschermen’ met 3 flesjes van 10 ml auraspray. Leuk om ze uit te proberen of om cadeau te geven.
  • ‘Olifantje’: zet me op de grond. Drukke kinderen kunnen vaak wat gronding gebruiken. Je kunt eenvoudig deze spray gebruiken om je kind te helpen als je merkt dat je zoon of dochter veel in zijn/haar hoofd zit. 
  • ‘Walvisje’: maak me schoon. Om heerlijk energetisch te reinigen. Fijn om na een lange schooldag of na het spelen met vriendjes te gebruiken. Deze spray zorgt ervoor dat de eventuele opgedane energie uit het energieveld van jouw kind verdwijnt. Dit zorgt voor meer rust en balans in dat kleine lijfje.
  • ‘Egeltje’: bescherm mij. Om ervoor te zorgen dat jouw kind beschermd is tegen energie van anderen. De spray beschermt het energieveld van je kind. Hierdoor raakt je kind niet "vol" en lekt er geen energie weg waardoor je zoon of dochter kribbig of moe kan worden. Fijn om in te zetten voordat je kind naar school of naar een speelafspraak gaat.

9. Audio's

Ook heel helpend om jezelf te beschermen tegen negatieve energie is een visualisatie waarbij je een soort van bubbel rond je aura trekt. Deze maakte ik al jaren geleden en ik heb er al heel wat positieve feedback over gekregen. De audio 'bubbel' vind je hier op mijn praktijksite www.marijkelens.be

 

Zo, dit was heel wat informatie. Hoe ga je nu aan de slag?

Voel welke manier voor jou op dit moment helpend is. Wat denk je dat je nu nodig hebt? Ga met die producten aan de slag en kijk hoe het aanvoelt voor jou.

Je kan verschillende methodes door elkaar gebruiken. Zo maak ik dagelijks gebruik van de aura- en kamersprays, gebruik ik regelmatig een beschermende bloesemremedie als ik weet dat een situatie dit vraagt, brandt er altijd essentiële olie in huis en in de praktijk, liggen er edelstenen op mijn bureau en heb ik de Heilige driehoek van edelstenen in mijn huis verspreid. Maandelijks ga ik even overal rond met een smudge stick of met een reinigende spray. Ook de kinderen gebruiken hier regelmatig een auraspray waar ze nood aan hebben en zitten in huis in de heerlijke geuren van de essentiële olie.

En uiteraard gebruik ik het meditatief handwerk dagelijks als een manier om te te gronden en bij mezelf te komen.

Voor meer info mag je altijd een mailtje sturen naar info@ateliergeluk.com

Volg ons op Facebook onder Atelier Geluk, en laat mij zeker weten wat je vindt van deze blog en de producten.

© 2021 - 2024 Atelier Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel