Mijn praktijk als Psycholoog en Hypnotherapeut bestaat 6 jaar, Hoera!!! 🍾

 

Hoe het begon...

In 2009 behaalde ik mijn master en aggregaat in de psychologie, maar besloot ik dat ik echt niks wilde doen met dat diploma. De inhoud van de studies was wat tegen gevallen en het leek mij niks voor mij om als psycholoog aan de slag te gaan. Ik had wel zin om het onderwijs te stappen, en dat heb ik dan ook meteen gedaan. Als eerste job in het BSO onderwijs in Brussel-Stad en later in Anderlecht. Ik heb afgezien en tegelijk enorm veel geleerd op hele korte tijd.

Een dikke 7 jaar geleden voelde ik het kriebelen om me te gaan bijscholen in therapeutische begeleiding en startte ik met een aantal kleinere opleidingen. Ik voelde meteen dat ik nu wel klaar was om mij hierin te verdiepen. Ik vermoed dat het mama worden en verantwoordelijkheid dragen voor 2 kinderen mij de nodige maturiteit hebben gebracht.

Ik volgde basis therapie opleidingen en mijn gevoel stuurde mij ook al heel snel in de richting van hypnotherapie. Enkele jaren later, in 2017, voelde ik dat het tijd was om (in bijberoep) ook als zelfstandig psycholoog aan de slag te gaan om écht een verschil te kunnen maken.

 

Praktijk in huis

Ik ging op vele plaatsen solliciteren met de bedoeling om als zelfstandige in een groepspraktijk te beginnen en zo snel mogelijk mijn hoofdberoep te maken van therapie.

Helaas werd ik keer op keer afgewezen: te weinig ervaring, het profiel sluit niet aan bij onze praktijk, of zelfs geen reden en gewoon een koude 'nee'.

Na de zoveelste teleurstelling besloot ik dan een ruimte in ons huis vrij te maken en in te richten als praktijkruimte. Zo startte ik daar in april 2017 met mijn eerste cliënten. 

Al snel kwamen er meer en meer aanvragen, waardoor ik een half jaar later al volledig in hoofdberoep als zelfstandige kon werken. Wat een luxe, en dat in mijn eigen huis, waar ik zelfs geen huur moet betalen zoals in een groepspraktijk. Achteraf gezien waren die afwijzingen het beste wat er kon gebeuren.

 

Praktijk in de garage

Toen we het huis aankochten in 2015 was het met voorbedachte rade om in de garage later een praktijk te kunnen starten, met een aparte ingang. En met de mogelijkheid om meer uren te kunnen doen 's avonds (zonder dat mijn man zich boven moest gaan verstoppen om ons niet te horen) en ook overdag als de kinderen thuis waren (wat in de andere ruimte niet kon).

Mijn lieve levensgezel en zielsverwant bouwde een jaar lang op elke vrije avond verder aan deze praktijk, tot die vorm kreeg en ik in oktober 2018 mijn eerste cliënten hier kon ontvangen. Zonder zijn inzet en tijd was dit nooit mogelijk geweest.

        

      

 

Atelier Geluk

Ondertussen kon ik in deze praktijkruimte ook workshops geven rond mentale gezondheid en meditatief handwerk. Ik speelde meer en meer met het idee om dit verder uit te bouwen. Zo ontstond Atelier Geluk. 

Op 12 11 '21 ging de Atelier Geluk winkel in dezelfde ruimte open, met producten rond mentale gezondheid (bloesemremedies, aurasprays, essentiële oliën, kaarsen,...) en meditatief handwerk (haken, breien, Pixelhobby,...). Ook de webshop werd gelanceerd (www.ateliergeluk.com).

In de nabije toekomst plan ik (online) cursussen en workshops, audio abonnementen, tools om jullie mentale gezondheid nog breder te kunnen ondersteunen, themapakketten zoals werken rond burn-out of angsten, meer aanbod voor kinderen,...

                               

 

Dank jullie wel

Ik heb hard gewerkt om de praktijk uit te bouwen tot wat het is vandaag en om Atelier Geluk op de wereld te zetten. Maar natuurlijk was dat niet gelukt zonder jullie allemaal. Dus echt waar, een welgemeende dank je wel aan al mijn cliënten en iedereen die mij zo gesteund heeft en erin heeft geloofd!

    

 

Ik deel regelmatig teksten, inzichten, denkoefeninfen, meditaties,...

Dus de Facebook pagina van Atelier Geluk volgen is fijn om op de hoogte te blijven!

 

Op naar de toekomst

Op dit moment doe ik het iets rustiger aan en ligt de focus op therapie en stilletjes werken aan Atelier Geluk. Mijn gezin heeft mij ook heel erg nodig, en ik hen. Dus ik wil daar zeker voldoende tijd in kunnen steken.

Ik merk dat ik heel veel honger heb naar kennis en zelfontplooiing en lees momenteel heel veel over healing en energie en sjamanisme en zielstherapie, en lichaamsgericht werken.

Er staan ook nog een aantal opleidingen gepland in het najaar, om mijzelf en mijn therapeutische vaardigheden te kunnen blijven voeden.

 

Op lange termijn droom ik van een heel uitgebouwd bedrijf rond mentale gezondheid, met een webshop en een grote winkel met veel ruimte en licht. Met plaats voor een grote workshopruimte met zicht op de natuur, waar we ons kunnen verenigen om te handwerken en om opleidingen en workshops te geven. Ik droom van meerdere ruimtes om holistische therapieën te kunnen aanbieden, mij te verenigen met éénsgezinde collega's. Om samen te werken met mensen die met evenveel liefde anderen begeleiden naar geluk. Ik droom ervan om Licht en Liefde en vooral Geluk op de wereld te brengen.

Dromen jullie met mij mee?

 

Veel groeten

 

Marijke

 

www.marijkelens.be

www.ateliergeluk.com

© 2021 - 2024 Atelier Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel